Cand auzi sau citesti cuvantul „creativitate”, ce iti vine in minte? Pentru multi dintre noi, creativitatea este teritoriul unei persoane dotate cu un talent unic, pe care il pune in slujba unei arte. Din aceasta perspectiva, creativitatea este un demers solitar: lupta individului de a-si exprima viziunea personala asupra lumii.
Dar daca am privi creativitatea printr-o lentila mai larga, ca fiind o forta dinamica ce ne anima si ne conecteaza cu fiecare fiinta de pe planeta? Din aceasta perspectiva, creativitatea nu mai este doar o scanteie care aprinde focul inspiratiei, ci si o modalitate de a trai spontan din spatiul sacru aflat in interiorul nostru, din sursa potentialului nostru infinit si a calitatilor precum dragostea, compasiunea si bucuria. Exprimarea – pe orice voce si in orice forma – care decurge din acest nucleu are puterea de a ne vindeca si de a spori binele in lume, caci inima creativitatii consta in a-i servi pe ceilalti si lumea in ansamblu.
Tenzin Wangyal Rinpoche, cunoscut maestru de meditatie, initiat in intelepciunea atemporala a traditiei tibetane budiste, ne indruma in cartea de fata spre dezvoltarea capacitatii de a ne trai pe deplin viata si de a ne clarifica ce ne impiedica sa ne exprimam talentele creative in vederea binelui general.
Vezi mai mult