Cartea propune o maniera noua de abordare a fitoterapiei, care se bazeaza pe efectele psihoemotionale ale plantelor medicinale si pe participarea activa, constienta a pacientului la procesul de vindecare.
Eficacitatea unei plante in tratamentul unei anumite boli este determinata de corespondenta dintre efectele subtile ale plantei si cauza subtila a bolii.
Din aceasta perspectiva, este prezentat tratamentul cu plante pentru bolile respiratorii superioare si inferioare, cardio-vasculare, digestive, hepatobiliare, urinare, genital feminine si masculine, reumatismale, endocrine, metabolice, hematologice, dermatologice, oculare, tumorale, autoimune.
Sunt descrise plantele cele mai frecvent folosite pentru fiecare grupa de boli, subliniind concordanta stransa dintre efectele lor subtile si cauzalitatea psihoemotionala specifica (de aici denumirea metodei pe care o propunem: fitoterapia psihocauzala).
In ultima parte a fiecarui capitol este detaliata terapia specifica in functie de cele trei tipuri umorale fundamentale (de apa, de foc, de aer).
Vezi mai mult