Lucrarea clasica a celui care a facut munca de pionierat in homeopatie. Pe masura ce dorinta pentru un stil de viata mai sanatos si produse naturale este tot mai mare, creste si interesul pentru homeopatie. Homeopatia este considerata cea mai profunda terapie naturala de catre adevaratii cunoscatori ai naturii umane. Pentru oricine este interesat de originile, de teoria si practica ei Organonul Medicinei este o lucrare indispensabila si reprezinta cea mai importanta sursa de cunoastere in homeopatie si prima carte citita de orice medic care face primii pasi in practicarea ei.
Publicata pentru prima oara in 1810 si revizuita de mai multe ori de catre autor pe parcursul multor ani de cercetare in domeniu, Organonul Medicinei a ramas piatra de temelie a homeopatiei, autoritatea suprema in ceea ce priveste doctrina si practica ei. In ultimii 200 de ani, se observa o orientare tot mai pregnanta a medicinei catre forme terapeutice mai simple si mai naturale. Acestea, pe langa faptul ca nu sunt costisitoare pentru pacienti, respecta niste principii naturale bine structurate inca de pe vremea lui Hipocrate. Se urmareste stimularea capacitatilor proprii de aparare ale organismelor vii, acea forta vitala despre care vorbeste Samuel Hahnemann in Organonul sau.
Homeopatia, in cele doua forme de prezentare a sa: organica si energetica, este considerata cea mai profunda terapie naturala de catre adevaratii cunoscatori ai naturii umane. Ea trateaza bolnavul si nu boala, individualizand si orientandu-se catre adevarata cauza a bolii. Pentru oricine este interesat de originile, de teoria si practica ei Organonul Medicinei este o lucrare indispensabila si reprezinta cea mai importanta sursa de cunoastere in homeopatie si prima carte citita de orice medic care face primii pasi in practicarea ei.
Odata cu trecerea vremii, in ciuda progresului economic si social la scara mondiala se constata o scadere a nivelului de sanatate al populatiei. Medicina moderna nu reuseste sa faca fata noilor forme de patologie (cancer, SIDA, diabet, etc.). Dimpotriva, folosirea unor medicamente puternice si toxice pentru organismele vii si extinderea procesului de vaccinare au dus la degradarea treptata si constanta a sanatatii.
In ultimii 200 de ani, se observa o orientare tot mai pregnanta a medicinii catre forme terapeutice mai simple si mai naturale. Acestea, pe langa faptul ca sunt mult mai putin costisitoare pentru pacienti, respecta niste principii naturale bine structurate inca de pe vremea lui Hipocrate. Se urmareste, astfel, stimularea capacitatilor proprii de aparare ale organismelor vii, acea „forta vitala” de care vorbeste Samuel Hahnemann in Organon-ul sau. Homeopatia si fitoterapia sunt principalele forme terapeutice naturale, care urmaresc sa restabileasca starea de bine a umanitatii.
Homeopatia este considerata cea mai profunda terapie naturala de catre adevaratii cunoscatori ai naturii umane, in cele doua forme de prezentare a sa: organica si energetica. Ea trateaza bolnavul si nu boala, individualizand si orientandu-se catre adevarata cauza a bolii. Chiar din definitia starii de sanatate in acceptiune homeopatica, se observa aceasta atitudine holistica. Cea mai buna definitie a fost data de cel mai valoros practicant al homeopatiei din zilele noastre, grecul George Vithoulkas, laureat al premiului Nobel alternativ pentru medicina, in cartea sa „Stiinta homeopatiei”. El spune: „Starea de sanatate reprezinta independenta fata de durere la nivel fizic, realizand starea de bine interior, independenta de dorinte si obsesii la nivel emotional, realizand starea de bucurie si calm interior si independenta fata de egoism la nivel mental, realizand uniunea perfecta cu Adevarul si Dumnezeu.”
Vezi mai mult