De ce a fost ginul tonic cocktailul preferat de colonistii englezi din India si Africa? Cui ar trebui sa-i multumeasca Starbucks pentru raspandirea sa globala? Ce a pus capat Cruciadelor? De ce si-a cedat Scotia suveranitatea in favoarea Angliei? Care a fost arma secreta a lui George Washington in timpul Revolutiei Americane? Raspunsul la toate aceste intrebari - si la multe altele - este tantarul.
Tantarul a deviat destinele unor imperii si natiuni, a naruit si a distrus economii si a decis rezultatul unor razboaie importante, ucigand pana acum aproape jumatate din umanitate - un numar estimativ de 52 de miliarde de oameni din totalul de 108 miliarde care au vietuit de-a lungul existentei noastre relativ scurte. Fiind cel mai puternic vector de exterminare pe care l-a cunoscut vreodata omenirea, tantarul si seria sa de flageluri devastatoare - printre care malarie, West Nile, Zika, febra denga si febra galbena - au jucat un rol mai important in modelarea istoriei noastre decat orice alta creatura vie cu care impartim acest sat global.
Imagineaza-ti o clipa cum ar fi lumea fara tantarii ucigasi - de fapt, fara niciun fel de tantari. Istoria si lumea pe care le cunoastem sau credem ca le cunoastem ar fi complet diferite, de nerecunoscut. Scrisa intr-un stil narativ cursiv si avand la baza o perspectiva surprinzatoare, Tantarul este o extraordinara saga despre dominatia acestei insecte de-a lungul istoriei umanitatii si despre incredibilul sau impact asupra ordinii lumii moderne in care traim. Suntem in razboi cu TANTARUL.