Plecand de la ideea ca o alimentatie corespunzatoare poate preveni si ameliora orice boala, colectivul redactional al lucrarii Alimentatia bolnavilor de cancer, format din medici si gastronomi, intentioneaza sa vina in sprijinul persoanelor afectate de cancer, oferind in aceasta noua editie, atent revizuita conform ultimelor informatii si descoperiri nutritioniste, o formula optima de meniuri si retete.
Lucrarea are la baza atat o serie de informatii ale specialistilor si cercetatorilor cu privire la cancer, cat si numeroase studii nutritioniste, prin care au fost stabilite alimentele recomandate in lupta cu acesta. Fara a avea pretentia de a fi exhaustiva, prezenta lucrare se vrea a fi un ghid practic la indemana tuturor celor suferinzi, oferind nu doar principii si sfaturi de urmat, ci si retete si meniuri complete, precum si suplimente nutritive absolut necesare in lupta cu boala.
Trebuie sa precizam ca lucrarea de fata vine in sprijinul celor care sufera de cancer, dar nu se substituie in niciun caz medicului oncolog, care trebuie consultat permanent. Asadar, chiar daca respecta cu rigurozitate principiile unei alimentatii corecte, bolnavii nu trebuie sa renunte niciun moment la tratamentul medical recomandat de medicul curant, specific bolii canceroase.
Dieta propusa aici are in vedere doua componente principale: una de factura gastronomica si una complementara, continand produse naturale, ce vizeaza cresterea imunitatii si stoparea proliferarii celulelor canceroase. Colectivul redactional are convingerea si speranta ca, in familiile ce vor respecta dieta propusa in aceasta lucrare, probabilitatea aparitiei bolii canceroase va scadea substantial.
Vezi mai mult