Mamaliga si terciul de cereale in 130 retete traditionale si reinterpretate
Aceasta carte este un omagiu adus mamaligli si terciului. In ea, puteti gasi o varietate larga de retete traditionale, precum si variatii moderne, reinterpretate.
Terciul este un preparat adesea intalnit in zonele rurale ale Austriei (mai exact, in Stiria), Bavaria, Italia, Slovenia si alte tari europene. In zilele noastre, terciul (si mai ales, mamaliga) se pot gasi in meniurile restaurantelor selecte. Faina si grisul de hrisca, secara sau grau precum si, desigur, malaiul, sunt hranitoare, usor de preparat si uluitor de versatile.
Cele 130 de retete experimentate manual va arata versatilitatea malaiului si rudelor acestuia:
- terci de hrisca sau secara
- mamaliga ucraineana
- terci de fasole sau malai
- paine de malai
- supa de galuste din malai
- sufleu de terci cu sos de fructe
- sufleu de malai cu branza de oaie
- „schmarren" de mamaliga si mere
- „ducati" de mamaliga umpluti
- strudel de zmeura cu terci
- pastrav fantanel pe linte, cu mamaliga
- sufleu de mamaliga cu pere caramelizate
- tocana de tofu si ciuperci cu mamaliga
- gulas de coada de bou cu mamaliga cremoasa
- „schmarren" de porumb cu fasole
- pizza de mamaliga italieneasca
Vezi mai mult