Te fascineaza munca detectivilor? Ti-ai dori sa stii ce tehnici folosesc pentru a prinde infractorii? Exploreaza metode de investigatie reale si rezolva cazurile ca un profesionist cu super kitul Vreau sa fiu detectiv!
Pregateste-te pentru cele mai tari experiente din viata ta! Amenajeaza-ti un loc in care sa-ti poti organiza un mic laborator de investigatie si lucreaza la cele mai palpitante cazuri, ca un detectiv adevarat.
Kitul Vreau sa fiu detectiv este grozav pentru experimente creative si timp de calitate in care deprinzi notiuni interesante despre tehnicile de investigatie utilizate de profesionisti. Cu vreau sa fiu detectiv ai sansa sa inveti:
Cum se preiau probele de la locul faptei
Cum se analizeaza probele ADN
Cum sa analizezi fibrele si chiar otravurile
Cum poti gasi mesajele ascunse lasate de infractori
Ce este cromatografia si cu ii ajuta pe detectivi in munca lor
Vreau sa fiu detectiv: o provocare super captivanta pentru parinti si copii
Stim cat este de greu sa ii tii pe copii departe de ecrane si sa le oferi o alternativa care sa ii captiveze mai mult decat un joc pe calculator. Cu Vreau sa fiu detectiv copiii intra repede in rolul investigatorului si lucreaza cu entuziasm pentru rezolvarea cazului. Fiecare indiciu care ii duce mai aproape de rezolvare le da incredere in ei si ii ajuta sa descopere rapid infractorii.
Vreau sa fiu detectiv este o distractie fabuloasa si pentru parinti cand vor sa petreaca timp de calitate si sa se conecteze cu cei mici. Este o buna oportunitate de a le vorbi copiilor pe intelesul lor despre procesul de investigatie.
De ce se analizeaza solul la locul unei crime? Cum se preiau amprentele de pantofi? Si, mai ales, cum ii ajuta ADN-ul pe specialisti sa prinda repede infractorii?
Experimenteaza cu Vreau sa fiu detectiv si afla raspunsurile la toate aceste intrebari, precum si multe alte informatii fascinante despre munca detectivilor.
Vreau sa fiu detectiv – un joc STEM fascinant si un instrument didactic inovator
Jocurile STEM (acronimul de la: Science, Technology, Engineering, Maths) pun accentul pe invatare alaturi de distractie si ii ajuta pe copii sa se imprieteneasca de la varste fragede cu stiinta. Vreau sa fiu detectiv intruneste cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, precum si toate caracteristicile fascinantelor jocuri STEM:
Stimuleaza si sustine dezvoltarea gandirii logice si strategice.
Dezvolta imaginatia si gandirea creativa.
Imbunatateste capacitatea de concentrare, precum si coordonarea
Stimuleaza comunicarea, dezvoltarea abilitatilor sociale si lucrul in echipa.
Ii ajuta pe copii sa se familiarizeze cu concepte si notiuni noi, favorizand totodata dezvoltarea vocabularului.
In plus, este foarte distractiv si poate fi prilejul perfect de a te conecta cu copilul tau si de a va distra impreuna de minune.
Gasesti o multime de alte informatii interesante, detalii despre experimentele pe care le poti efectua, precum si instructiuni de utilizare pas cu pas in ghidul jocului disponibil aici.
Vreau sa fiu detectiv poate fi si un instrument didactic nemaipomenit pe care profesorii il pot folosi cu succes la orele de stiinta. Setul transforma procesul de predare intr-o activitate dinamica si interesanta, foarte pe placul copiilor.
Cei mici pot lucra in grupuri si vor fi fascinati sa descopere indicii despre cazurile investigate prin:
Amprentarea degetelor de la maini si determinarea grupei sanguine.
Analiza fibrelor din materiale si a firelor de par.
Turnarea amprentelor de pantofi.
Compararea probelor ADN.
Identificarea lichidelor din recipiente identice.
De asemenea, pe baza experimentelor efectuate impreuna cu copiii, profesorul le poate explica de ce probele sunt atat de valoroase in prinderea raufacatorilor, de ce scenele crimelor sau infractiunilor sunt izolate de public sau de ce este nevoie ca detectivii sa adune multe dovezi pentru ca infractorii sa fie condamnati.
Stiai ca…
Amprentele sunt unice, nu exista doi oameni de pe planeta aceasta care sa aiba amprente identice.
Exista oameni care nu au amprente. Aceasta tulburare se numeste adermatoglifie, este foarte rara si este cauzata de o mutatie genetica.
99% din ADN-ul uman este asemanator cu al cimpanzeilor si al gorilelor, iar 99,9% din secventa noastra ADN este aceeasi cu a celorlalti oameni.
Pe 25 aprilie se sarbatoreste Ziua Internationala a ADN-ului. Aceasta zi marcheaza descoperirea structurii dublu catenare a ADN-ului descrisa in 1953 de echipe medicale coordonate de oamenii de stiinta James Watson si Francis Crick.
Gasesti o multime de alte informatii interesante, detalii despre experimentele pe care le poti efectua, precum si instructiuni de utilizare pas cu pas in ghidul kitului Vreau sa fiu detectiv disponibil aici.
Fie ca iti doresti un joc educativ pentru copilul tau, un cadou interesant si captivant pentru un tanar explorator sau pur si simplu, mai multa distractie si deconectare alaturi de cei dragi, kitul Vreau sa fiu detectiv este alegerea cea mai potrivita.