Cuptorul cu lemne • Constructie • Utilizare • Retete culinare
Cuptorul cu lemne isi castiga din ce in ce mai multi adepti, deoarece mancarea pregatita in cuptor este pur si simplu delicioasa. Dincolo de gustul preparatelor, ceea ce ne atrage si mai mult spre folosirea cuptorului cu lemne, este versatilitatea de care da dovada: cu ajutorul cuptorului cu lemne se pot pregati preparate la gratar. De asemenea, este utilizat pentru a fierbe, a coace, a praji sau a afuma diferite feluri de mancare. Noi ne propunem prin intermediul aceastei carti sa oferim fiecarei persoane care are in gradina sa un cuptor cu lemne, un ghid simplu si usor de inteles, cu instructiuni incepand de la construirea si zidirea corecta a cuptorului cu lemne si pana la prima incalzire, respectiv utilizarea ulterioara a acestuia. Pe cat de simplu, pe atat de genial este modul de functionare al cuptorului, iar utilizarea lui este ca o joaca de copii, daca se respecta timpul de preincalzire, precum si timpul si temperaturile de coacere. In aceasta carte veti gasi pentru fiecare reteta un tabel care ilustreaza cu exactitate timpul de coacere necesar. Retete delicioase, special concepute pentru cuptorul cu lemne (cum ar fi reteta de paine, pizza, tarta flambata, specialitati la gratar, deserturi, precum merele coapte si multe altele) fac aceasta carte indispensabila pentru oricine are un cuptor cu lemne. Va invit sa savurati delicatesele pregatite in cuptorul cu lemne!
Retete si timpul de coacere necesar in cazul acestor tipuri de cuptoare cu lemne: • Soba de gatit Gotthard • Cuptor cu lemne - versiunea cu caramizi refractare • Cuptor cu lemne - versiunea cu bolta
Vezi mai mult