A fost un poet raman, ardelean, politician de extrema dreapta, prim-ministrul Romaniei de la 28 decembrie 1937 pana la 11 februarie 1938 si Membru al Academiei Romane din anul 1920.
Goga a intrat in publicistica literara cu recomandari din partea lui Ilarie Chendi, Sextil Puscariu, Nicolae Iorga, Ion Gorun, Vasile Goldis, Eugen Lovinescu.
In 1905 a parut la Budapesta volumul Poezii, reeditat apoi de editura Minerva, la Bucuresti in 1907 si la Sibiu in 1910. Dupa acest debut editorial, devenit un adevarat eveniment literar, poetul a intrat tot mai mult in constiinta opiniei publice. Criticul literar Ion Dodu Blan aprecia ca volumul lui Goga " inseamna inceputul unei noi epoci pentru sufletul nostru romanesc", pentru "ca nimeni n-a intrecut la noi vigoarea, puritatea si muzica limbii, bogatia colorilor, originalitatea ideilor, seninatatea conceptiilor, candoarea expresiilor si fondul sanatos national, ce se concentreaza in aceste poezii". Poeziile din acest volum sunt socotite "creatiuni geniale" si cei mai valorosi critici "inteleg rosturile sociale, nationale si estetice ale acestei aparitii in istoria lirici romanesti".
Considerat poet al neamului, pe ambii versanti ai Carpatilor, Goga s-a bucurat, la numai 25 de ani, de un prestigiu literar remarcabil.