Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Mierea de salcam contine majoritatea mineralelor esentiale organismului uman: fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5 si B6. enzime, flavonoide, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic). In totalitate, mierea de salcam contine 435 substante.
Culoarea mierii de salcam variaza de la incolor, pana la o culoare usor galbuie si are un gust extrem de delicat si savuros. Datorita faptului ca aceasta contine mai multa fructoza decat glucoza (peste 40% fructoza si doar in jur de 34% glucoza), cristalizeaza dupa un interval de timp mai lung dar niciodata in proportie de 100%.
BENEFICII PRODUS :
- Un excelent tonic pentru copii, convalescenti, femei insarcinate ;
- Intareste sistemul imunitar ;
- Nu provoaca reactii alergice;
- Stimuleaza pofta de mancare ;
- Echilibreaza procesul de digestie ;
- Amelioreaza tusea si iritatiile gatului ;
- Scade nivelul de colesterol din sange ;
- Mentine sanatatea ficatului ;
- Poate fi consumata de catre diabetici.