Mierea este un aliment cu gust dulce si parfumat, cu aspect semifluid, vascos sau cristalizat si culoare specifica, avand un continut mare de zaharuri si substante minerale, vitamine, enzime, acizi organici.
In combinatie cu scortisoara, mierea poate trata o serie larga de afectiuni.
Scortisoara este folosita din cele mai vechi timpuri ca leac universal, fiind considerata un veritabil energizant si un fortifiant al sistemului circulator, folosita pentru tratarea infectiilor din timpul iernii dar si ca afrodisiac.
Scortisoara este o excelenta sursa de mangan, continand si fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un puternic antioxidant numit glutation. Toate aceste „ingrediente” ofera scortisoarei calitati terapeutice deosebite:
- calmeaza durerile menstruale, dentare si din timpul nasterii, fiind sedativa, analgezica, antispastica si decontracturanta
- are actiune antiseptica, antiinfectioasa, antibacteriana (distruge peste 96% din bacteriile patogene), antivirala, antifungica (Candida, Aspergilu), antiparazitara
- are efecte bune la nivelul circulatiei sanguine, reduce colesterolul
- actioneaza ca un tonic general, fiind revigoranta, combate oboseala si stresul
- este cicatrizanta, antiulceroasa, citoprotectoare, anticancerigena
- este un bun remediu impotriva frigului, a extremitatilor reci, a crampelor musculare
- este afrodisiaca.
Cu toate aceste proprietati, scortisoara combinata cu mierea, este atat un delicios mod de-a te indulci, cat si un mod natural de-a te mentine sanatos.
Vezi mai mult