Prezentare: Conceptia care sta la baza prezentului manual, aparut prin eforturile comune ale colectivului Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli metabolice din cadrul Institutului ,,N. C. Paulescu" din Bucuresti, este delimitarea nutritiei clinice de celelalte stiinte nutritionale (igiena alimentatiei, nutritia comunitara etc.) si definirea ei cat mai riguroasa ca un domeniu de sine statator al medicinei. Aparitia sa a fost considerata ca fiind necesara in primul rand pentru instruirea studentilor si rezidentilor din specialitatile medicinei interne, cunoscut fiind faptul ca invatamantul medical romanesc nu a acordat nici pe departe nutritiei clinice ponderea pe care aceasta o are (si mai ales pe care o va avea) in medicina secolului nostru. In acelasi timp, un domeniu in care cunostintele de nutritie clinica sunt absolut indispensabile este managementul terapeutic multifactorial al bolilor cronice, precum si al diferitelor forme de obezitate, in contextul cresterii lor explozive in lumea contemporana.
Adresabilitate: Studenti in medicina, rezidenti, medici nutritionisti, diabetologi, internisti.
Vezi mai mult