Componenta chimica principala din oregano este carvacrolul, un fenol, care il face unul dintre cele mai versatile si mai puternice uleiuri esentiale din lume. In cazul aplicarii pe piele, oregano trebuie sa fie diluat intr-un ulei caraus.
UTILIZARI
- Foloseste o picatura de ulei de Oregano pentru a inlocui o lingura de oregano uscat in preparatele italienesti.
- Pune o picatura de ulei in loc de oregano uscat in sosul pentru spaghete, sosul pentru pizza sau la condimentarea fripturilor.
INDICATII DE UTILIZARE
- Ideal pentru aromatizarea mancarurilor.
BENEFICII PRIMARE
- O componenta aromatica versatila, utilizata pe scara larga in intreaga lume, la mancaruri savuroase, de obicei sub forma de ierburi uscate.
- Miros si aroma incredibil de puternice atunci cand este folosit la gatit obtii mai mult cu mai putin, la fiecare preparat culinar.
- Aroma condimentata si erbacee, ideala pentru supe, salate si asezonarea oricarei retete savuroase.
PRECAUTII
A se folosi doar diluat. Nu consuma mai mult de o picatura pe zi. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca esti gravida te afli sub supraveghere medicala, cere sfatul medicului. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor, zonele sensibile si cu mucoasele. In cazul contactului cu pielea, dilueaza in mod generos cu un ulei de baza.
Scrie un review