„GENEZA UITATA” este al saselea volum din seria „Radu Cinamar” si el reprezinta fara indoiala un pas inainte atat din punctul de vedere al stilului editorial, cat si din cel al expunerii informatiei.
Cartea apare intr-un format nou, mai mare, fiind totusi cea mai voluminoasa dintre titlurile seriei de pana acum. Remarcam simetria pe care autorul pare sa o respecte in cadrul volumelor sale: dupa fiecare expeditie printr-un tunel, urmeaza un volum ce trateaza un subiect separat, dupa care se revine la expeditia prin tunelul urmator.
Astfel, volumul 3 („Misterul din Egipt – Primul tunel”) a fost urmat de volumul 4 („Pergamentul secret”), pentru ca volumul 5 sa trateze o noua expeditie („In interiorul Pamantului – Al doilea tunel”). Volumul 6 („Geneza uitata”) apare ca fiind un volum de-sine-statator, iar daca aceasta logica de publicare se va aplica in continuare, atunci ne putem astepta ca volumul 7 din serie sa trateze despre expeditia prin cel de-al treilea tunel, care este si ultimul din Complexul secret din Muntii Bucegi.
Noul volum („Geneza uitata”) prezinta un subiect uimitor prin complexitatea si bogatia informatiei, dar cele peste 70 de desene elaborate sunt menite sa usureze intelegerea textului. Miezul lucrarii il reprezinta subiectul originii adevarate a omului si a evolutiei sale complexe de-a lungul erelor. Sunt explicate de asemenea unele dintre „punctele fierbinti” ale istoriei umanitatii, care fie nu au fost cunoscute niciodata, fie au fost tratate de pe pozitii mitologice: Atlantida, Troia, Shambala, Hiperborea etc.
Prezentarile sunt bulversante atat prin diversitatea lor, cat si prin acuratetea explicatiilor oferite, care imbina cunoasterea ezoterica pura cu anumite elemente stiintifice. Un accent deosebit este pus pe existenta si manifestarea sasurilor interdimensionale, acele portaluri aflate la „intersectiile” dintre planul fizic si cel eteric.
Din punctul de vedere al editurii noastre, consideram ca prin publicarea acestui volum Radu Cinamar a ridicat in mod evident stacheta intelegerii si a tratarii subiectelor pe care le prezinta in cartile sale. Dupa cum chiar el se destainuie in nota sa de inceput:
„Chiar daca notiunile prezentate in aceasta carte par a fi dificile, totusi am considerat ca este necesar sa fac un pas inainte si sa expun in acest fel unele aspecte mai profunde. Consider de asemenea ca elementele prezentate in celelalte volume au pregatit terenul pentru o justa intelegere a semnificatiilor ezoterice si de alta natura pentru cititorul interesat, astfel incat lectura prezentului volum si a celor care vor urma sa aiba sens si coerenta.
Voi continua cu acest gen de abordare mai elaborata, care a devenit o necesitate in contextul vremurilor pe care le traim. Am speranta ca cititorii acestei serii de volume vor intelege in mod corect demersul meu si dorinta sincera de a expune lumii unele aspecte necunoscute ale realitatii in care traim.
Vezi mai mult